Για επικοινωνία με την πρωτοβουλία, αποστολή κειμένων, φωτογραφιών, κτλ.: anarxikoiargous@gmail.com

Η εξέγερση και η αλληλεγγύη συντρίβουν τα σύνορα..

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ
Σάββατο 17 Απρίλη - Προπύλαια, 12πμ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΕΣ ΖΑΠΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Παρέμβαση στο Creta Channel

Παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Creta Channel πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη αλληλεγγύης στους 6 συλληφθέντες και τους διωκόμενους συντρόφους που κατηγορούνται για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα .


Για την οικονομική κρίση, την επίθεση στον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο, για τους συντρόφους-ισσες που διώκονται για την τρομοκρατία, για την καταστολή και τα ΜΜΕ,

Δεν είναι τυχαίο ότι η ανακοίνωση της “εξάρθρωσης” της “τρομοκρατικής οργάνωσης” συνέπεσε χρονικά με την ανακοίνωση της υπαγωγής της ελληνικής οικονομίας στον έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ένα χτύπημα που θα δεν θα πλήξει του βιομήχανους, τους τραπεζίτες και τα λοιπά παράσιτα της κοινωνίας αλλά αντιθέτως τις πιο αδύναμες ομάδες και την εργατική τάξη.

Αργεντινή, Βολιβία, Αιθιοπία, Ελ Σαλβαδόρ, Ταϊλάνδη, Σουδάν είναι χώρες οι οποίες δέχτηκαν την επιτροπεία του ΔΝΤ με δραματικά αποτελέσματα στο βιοτικό επίπεδο του πληθυσμού τους. Υπάρχει όμως μια σημαντική λεπτομέρεια η οποία δείχνει σε τι πολιτική κατάσταση βρίσκεται αυτή η στιγμή η Ελλάδα: Η πλειοψηφία των χωρών που ενεπλάκησαν με το ΔΝΤ ήταν χώρες που προερχόταν από στρατιωτική δικτατορία με διαλυμένο κοινωνικό ιστό και με ακραίες οικονομικές ανισότητες. Παρομοίως αυτή η στιγμή στην Ελλάδα βιώνουμε μια “δημοκρατική” χούντα η οποία κάτω από τον σοσιαλδημοκρατικό μανδύα διακυβέρνησης περνά μέτρα (Εργασιακά, περικοπές, ασφαλιστικό, συντάξεις) που και οι πιο συντηρητικές κυβερνήσεις δεν κατάφεραν η δεν τόλμησαν να τα προωθήσουν.

Η κυβέρνηση μέσω των ΜΜΕ καλλιεργεί ενοχές σε όλους για τα σκάνδαλα και τις κομπίνες που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από το κράτος και τη βουλή όλα αυτά τα χρόνια.

Τη στιγμή που οι διάφοροι γυρολόγοι ρουφιάνοι δημοσιογράφοι στα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης) παραπληροφορούν και σπεκουλάρουν σχετικά με τα χάλια της οικονομίας και τις θυσίες που πρέπει να γίνουν από τους μεροκαματιάρηδες και τους απολυμένους, το ελληνικό κράτος-ζητιάνος κάνει πανάκριβες αγορές σε γαλλικές φρεγάτες και γερμανικά αεροπλάνα αξίας πολλών δις. Ευρώ και ενισχύει τις υπερκερδοφόρες τράπεζες αυτό τον μήνα με 16 δις. Ευρώ από την τσέπη μας.

Για τους συντρόφους-ισσες που διώκονται για υποθέσεις τρομοκρατίας

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Με τη δολοφονία του Λάμπρου Φούντα στις 10 Μαρτίου του 2010 ξεκινάει επόμενη επιχείρηση μετά την υποτιθέμενη εξάρθρωση τις συνομωσίας πυρήνων της φωτιάς με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας από την οικονομική κρίση που επακόλουθο έχει την εξαθλίωση των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων αλλά και την ανάκτηση του καταρρακωμένου γοήτρου της εξουσίας. Ο οπλισμός που βρέθηκε πάνω στον Λάμπρο σε συνδυασμό με την πολιτική του ταυτότητα και την θέση που έχει πάρει ως αναρχικός απέναντι στον κόσμο της εξουσίας αρκεί για την δημιουργία ενός κακογραμμένου σεναρίου τρομουστερίας. Το κράτος ορκίζεται να πατάξει την τρομοκρατία και για να δείξει παραγωγή έργου(τουλάχιστον σε αυτό τον τομέα) μετά από ένα μήνα απεγνωσμένης προσπάθειας απλώνει το μακρύ του χέρι για να παίξει το χυδαιότερο χαρτί του. Όλα τα ΜΜΕ αναπαράγουν ψευδής διαρροές με τους μπατσοσυντάκτες τους. Τρανταχτό παράδειγμα η ανύπαρκτη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους αδίστακτους δολοφόνους που γελούν βλέποντας μικρά παιδιά να ανατινάζονται. Τα υποτιθέμενα στοιχεία προσβάλουν την νοημοσύνη της κοινής γνώμης διαδίδοντας πως πρώην φυλακισμένος για τοποθέτηση βόμβας ενώ τον ακολουθεί ουρά στρατιάς από αστυνομικούς εδώ και 15 χρόνια το μόνο που δεν βρίσκουν σπίτι του είναι φωτεινή επιγραφή «Είμαστε Τρομοκράτες». Φίλοι και σύντροφοι του Λάμπρου μετά τις απειλές του Χροισοχοίδη και τις παρέας του (Μπακογιάννη, ΛΑ.Ο.Σ και οι λοιποί) βγάζουν βόλτα τα όπλα τους στην Αττική και πηγαίνουν στον Υμηττό για σκοποβολή... με σκουριασμένες σφαίρες! Και ενώ η αστυνομία τους παρακολουθεί σ αυτό το «γεγονός» ψάχνει σε σπίτια σε ολόκληρη την χώρα γα τον οπλισμό τους. Και πόσα άλλα τραγελαφικά θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε αυτές τις μέρες...Εν τέλει όλες οι διώξεις βασίζονται σε κατασκευασμένα στοιχεία που δεν πείθουν ούτε τους πιο αφελείς, καθώς και σε αποτυπώματα που έχουν βρεθεί σε βιβλία και άλλα αντικείμενα που καμία σχέση δεν έχουν με ένοπλες οργανώσεις. Εμείς από την αντίπερα όχθη υψώνουμε το όπλο της αλληλεγγύης στους συντρόφους μας που είναι ενεργοί αγωνιστές και παρόντες σε κάθε κοινωνικό και αντικαθεστωτικό αγώνα ενάντια στους πραγματικούς τρομοκράτες. Στους τρομοκράτες της ζωής που ποινικοποιούν με κάθε μέσο τις προσωπικές σχέσεις και εκβιάζουν μέσω τις καταστολής οποίον δραστηριοποιείται εναντίον σε αυτούς και στα αντικοινωνικά τους σχέδια.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Εν όψει των τόσο αναπόφευκτων όσο και πρωτόγνωρων κοινωνικών εκρήξεων που έρχονται ο αναρχικός χώρος σαν το πιο ριζοσπαστικό κομμάτι των αντιστεκόμενων αυτής της κοινωνίας αποτελεί και τον πρώτο δέκτη της καταστολής. Το ιδεολόγημα της υποταγής στο όνομα της εθνικής ομοψυχίας, για να γίνει αποδεκτό στους όλο και πιο φτωχούς υπηκόους πρέπει να επιβληθεί και με την βία.

Η ανθρώπινη αλληλεγγύη και η αντίσταση στις προσταγές των αφεντικών αυτού του κόσμου είναι η αντιπρόταση των αναρχικών σε όλη την διάρκεια της ιστορίας. Και σαν τέτοια δεν καταστέλεται. Πηγάζει από την ίδια την ύπαρξη του άδικου συστήματος , είναι σάρκα από την σάρκα της κοινωνίας και θα στοιχειώνει για πάντα τα όνειρα των αφεντικών. Όσο υπάρχουν καταπιεσμένοι θα γεννιέται από τις τάξεις τους η αναρχική πράξη και συνείδηση. Και θα αντιμάχεται την βαρβαρότητα της εξουσίας μέχρι την ολική καταστροφή της.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ

Ημέρα πανελλαδικης δράσης για τον Μάριο Ζέρβα


http://freemariosz.wordpress.com/