Για επικοινωνία με την πρωτοβουλία, αποστολή κειμένων, φωτογραφιών, κτλ.: anarxikoiargous@gmail.com

Τα ιδανικά μας εν συντομία...

Απόσπασμα από το βιβλίο του Ερρίκο Μαλατέστα "Προς μια ελεύθερη κοινωνία":

Κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας της γης, των πρώτων υλών και των εργαλείων της εργασίας, έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να ζει εκμεταλλευόμενος την εργασία των άλλων, και εξασφάλιση σε όλους τους ανθρώπους των μέσων για να παράγουν και να ζουν, να μπορούν να είναι πραγματικά ανεξάρτητοι και να ενώνονται ελεύθερα με τους υπόλοιπους συνανθρώπους τους, ενώπιον του κοινού συμφέροντος και σύμφωνα με τις ιδιαίτερες συμπάθειες τους.

Κατάργηση της κυβέρνησης και κάθε εξουσίας που κατασκευάζει νόμους και τους επιβάλλει στους υπόλοιπους ανθρώπους. Με άλλα λόγια: κατάργηση των μοναρχιών, των δημοκρατιών, των κοινοβουλίων, των στρατών, των αστυνομιών, των δικαστηρίων και όλων των άλλων θεσμών που διαθέτουν μέσα εξαναγκασμού.

Οργάνωση της κοινωνικής ζωής μέσω της εργασίας ελεύθερων ενώσεων και ομοσπονδιών παραγωγών και καταναλωτών, ιδρυόμενων και τροποποιούμενων σύμφωνα με την θέληση των μελών τους, καθοδηγούμενων από την επιστήμη και την εμπειρία και απαλλαγμένων από κάθε επιβολή η οποία δεν πηγάζει από φυσική αναγκαιότητα, και στις οποίες ο άνθρωπος θα συμμετέχει εθελοντικά, πεπεισμένος από την κατανόηση των αναπόφευκτων αναγκών του.

Εξασφάλιση των μέσων επιβίωσης, ανάπτυξης και ευημερίας στα παιδιά και σε όλους εκείνους οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Αγώνας ενάντια στις θρησκείες και σε όλα τα ψεύδη, έστω και αν καλύπτονται πίσω από τον μανδύα της επιστήμης, και επιστημονική μόρφωση για όλους/όλες, μέχρι την ανώτερη βαθμίδα.

Αγώνας ενάντια στον πατριωτισμό. Κατάργηση των συνόρων, αδελφοποίηση όλων των λαών.

Αναδιοργάνωση της οικογένειας, ώστε αυτή απαλλαγμένη από κάθε νομικό δεσμό να είναι το αποτέλεσμα της πρακτικής του έρωτα.

Ιδού ποιό είναι το ιδανικό μας.
Εκθέσαμε σε γενικές γραμμές ποιους στόχους επιδιώκουμε, το ιδανικό για το οποίο αγωνιζόμαστε.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λυσσα και συνείδηση
αρνηση και βία
να σπείρουμε το χάος και την αναρχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που σκοπός τους είναι η παραπληροφόρηση και η εκτόξευση λάσπης, θα διαγράφονται δίχως δεύτερη σκέψη όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο.