Για επικοινωνία με την πρωτοβουλία, αποστολή κειμένων, φωτογραφιών, κτλ.: anarxikoiargous@gmail.com

ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΟΡΤΕΣ

Κείμενο - Ανοιχτή συνέλευση – Κατάληψη Λυκείων

ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΟΡΤΕΣ
Όσα συνέβησαν τον τελευταίο μήνα δεν γίνεται να ξεχαστούν. Το κίνημα που ξέσπασε με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία ενός παιδιού δεν σταμάτησε εκεί. Η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου ενάντια σ’ όλα αυτά που τον καταπιέζουν, εκφράστηκε μαζικά στο δρόμο με πορείες και συγκρούσεις εναντίον της κρατικής καταστολής καθημερινά..
Γιατί δεν ήταν μόνο ο Γρηγορόπουλος αλλά μια ατελείωτη λίστα δολοφονημένων και βασανισμένων, όσων δεν απολάμβαναν τα προνόμια αυτής της κοινωνίας, από μπάτσους. Από μετανάστες που δολοφονούνται καθημερινά μέχρι μαθητές που ξεφεύγουν από τα πρότυπα της «Ελλάς, Ελλήνων, χριστιανών», το κράτος και οι ένστολοι δολοφόνοι του χτυπάνε στο ψαχνό απαξιώνοντας κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ο διαχωρισμός από τα ΜΜΕ των διαδηλωτών σε καλούς και κακούς, σε κουκουλοφόρους και μη, πέρα από το ότι διαψεύστηκε από την πραγματικότητα γιατί μεγάλα κοινωνικά κομμάτια επιτέθηκαν στην αστυνομία και αλλού, έχει σκοπό να αποκρύψει το βάθος αυτής της εξέγερσης εναντίον δεκαετιών αυθαιρεσίας και αυταρχισμού του κράτους.
Αυθαιρεσία που συνεχίζεται σε βάρος δεκάδων διαδηλωτών που συνελήφθησαν σε όλη την Ελλάδα και έχουν προφυλακιστεί με συνοπτικές διαδικασίες. Έφτασαν μάλιστα σε σημείο να εφαρμόσουν τον αντιτρομοκρατικό νόμο εναντίον τους, όπως στη Λάρισα και να κάνουν μαζικές συλλήψεις μεταναστών, όπως στην Αθήνα, οι οποίοι προφυλακίστηκαν και οδεύουν προς απέλαση.
Στα πλαίσια της ίδιας κινητοποίησης επιλέξαμε σήμερα να καταλάβουμε το δημαρχείο και να το μετατρέψουμε από κτίριο-σύμβολο της τοπικής εξουσίας σε ένα κέντρο συλλογικού προβληματισμού, συζητήσεων και δράσης.
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
Ανοιχτή συνέλευση – Κατάληψη Λυκείων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που σκοπός τους είναι η παραπληροφόρηση και η εκτόξευση λάσπης, θα διαγράφονται δίχως δεύτερη σκέψη όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο.