Για επικοινωνία με την πρωτοβουλία, αποστολή κειμένων, φωτογραφιών, κτλ.: anarxikoiargous@gmail.com

Αλληλεγγύη στους Ιταλούς Συντρόφους Συλληφθέντες της 13.05.1999

Φίλες και φίλοι,

Η παρακάτω ιστορία ξεκίνησε στη Φλωρεντία στις 13 Μαΐου 1999, μετά από απόφαση των οργανώσεων βάσης να προβούν σε διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά του πολέμου στη Σερβία/Κόσσοβο. Στη διαδήλωση πήραν μέρος χιλιάδες άνθρωποι: εργάτες, φοιτητές, κοινωνικά κινήματα και οργανώσεις βάσης.
Η διαδήλωση κατέληξε μπροστά στο Αμερικανικό Προξενείο για να διαμαρτυρηθεί κατά της τότε διακυβέρνησης Κλίντον, η οποία με τη συμβολή του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, η κυβέρνηση της οποίας ανήκε στον κεντροαριστερό συνασπισμό, βομβάρδιζε τη Σερβία.
Κάποια στιγμή, μπροστά στο Προξενείο, ως απάντηση στην λαϊκή διαμαρτυρία, έκαναν την εμφάνισή τους ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που επετέθησαν με ιδιαίτερα σκληρό και άγριο τρόπο εναντίον των διαδηλωτών, τραυματίζοντάς τους σοβαρά, όπως δείχνουν και οι εικόνες που πρόβαλλε ένα τηλεοπτικό δίκτυο εθνικής εμβέλειας.
Ως συνέπεια της αστυνομικής βίας, 13 διαδηλωτές αναγνωρίστηκαν, καταγγέλθηκαν, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν πρωτοδίκως σε 7 χρόνια κάθειρξη για "ιδιαίτερα ισχυρή αντίσταση κατά της αρχής". Η δικαστική απόφαση κρίθηκε εξαιρετικά αυστηρή, λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι η εισαγγελική πρόταση ήταν για 5 χρόνια. Αυτή η απόφαση, αν τελεσιδικίσει στο Εφετείο, οδηγεί στη φυλακή τους κατηγορούμενους και στο μέλλον, ως “δεδικασμένο”, πάρα πολλούς συντρόφους που αντιστέκονται στον πόλεμο, στην εκμετάλλευση και στη φτώχεια.

Με εκτίμηση στους Έλληνες συντρόφους και φίλους:

Piero Pampaloni εργάτης βιοτεχνίας, 55 ετών
Ivano Pampaloni εργάτης βιοτεχνίας, 53 ετών
Stefano Guidetti εργάτης βιοτεχνίας, 41 ετών
Tommaso Emanueli εργάτης βιοτεχνίας, 41 ετών
Paolo Onorifico εργάτης βιοτεχνίας, 36 ετών
Bruno Paladini εργάτης βιοτεχνίας 53 ετών
Andrea Sorrentino εργάτης βιοτεχνίας, 41 ετών

Γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα έχει βιώσει πάμπολλες παρόμοιες περιπτώσεις, ζητάμε από τους φίλους και συντρόφους Έλληνες την ηθική υποστήριξή τους στους υπόδικους Ιταλούς συντρόφους θέτοντας την υπογραφή τους κάτω από το κείμενο, ως ελάχιστη συμπαράσταση σε μία επαπειλούμενη εξωπραγματική και ιδιαίτερη σκληρή δικαστική απόφαση.

Συλλογή Υπογραφών: http://www.petitiononline.com/13itfi/petition.html

*σημαντική σημείωση:
γράφετε τα στοιχεία σας με λατινικούς χαρακτήρες.

Βιντεο απο τη ληξη της πορειας μπροστα στην Αμερικανικη Πρεσβεια της Φλωρεντιας στις 13.05.1999: http://www.vimeo.com/6926315 ...και την "αντισταση κατα της αρχης"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που σκοπός τους είναι η παραπληροφόρηση και η εκτόξευση λάσπης, θα διαγράφονται δίχως δεύτερη σκέψη όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο.