Για επικοινωνία με την πρωτοβουλία, αποστολή κειμένων, φωτογραφιών, κτλ.: anarxikoiargous@gmail.com

Καθολική αποχή από τις εκλογές αποφάσισαν οι κάτοικοι του Γραμματικού.

Ισχυρό μήνυμα στέλνει η κοινότητα του Γραμματικού, που αποφάσισε να απέχει από τις εκλογές..

Αντιγράφουμε την είδηση από την Ελευθεροτυπία.

Καθολική αποχή από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου αποφάσισαν οι κάτοικοι του Γραμματικού, σε λαϊκή συνέλευση περίπου χιλίων ατόμων. Και τούτο «ως αγωνιστική, δυναμική και ίσως ακραία αντίδραση στον εμπαιγμό των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας», εκ των οποίων το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τον νόμο 3164/2003 για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην περιοχή και η Νέα Δημοκρατία, παρά τις δεσμεύσεις της, επιχείρησε με τα ΜΑΤ να υλοποιήσει τη δημιουργία του ΧΥΤΑ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων.

Ο πρόεδρος της κοινότητας του Γραμματικού Νίκος Κούκης, στη δική του ανακοίνωση αναφέρει ότι:

* Η απόφαση αποχής από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου είναι μια απόφαση ευθύνης, μια δυναμική ενέργεια, την οποία όλοι οι κάτοικοι του Γραμματικού έχουν υποχρέωση να τηρήσουν, ακόμη κι αν έχουν κάποιες ενστάσεις ή ενδοιασμούς.

* Η αποχή από τις εκλογές δεν επηρεάζει το εκλογικό αποτέλεσμα πανελλαδικά ούτε τροποποιεί τη σειρά εκλογής των βουλευτών στην Περιφέρεια Αττικής.

* Η εν λόγω απόφαση δίνει τη δυνατότητα σε όλο το χωριό να στείλει ένα αγωνιστικό μήνυμα στην αυριανή κυβέρνηση ότι θα είναι απέναντι στην οποιαδήποτε συνέχιση του εγκλήματος δημιουργίας ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.

Επισημαίνοντας ότι «το συμφέρον του τόπου είναι πάνω από την πολιτική και τους πολιτικούς», ο κ. Κούκης προειδοποιεί ότι «όσοι επιχειρήσουν να ψηφίσουν, πρέπει να ξέρουν ότι θα ναρκοθετήσουν, θα σαμποτάρουν και θα ξεπουλήσουν τον αγώνα όλων των κατοίκων».

Ο πρόεδρος της κοινότητας Γραμματικού δεν παρέλειψε να στείλει ευχαριστήριες επιστολές προς τους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο υπόλοιπο Αττικής, για τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των κατοίκων του Γραμματικού κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που σκοπός τους είναι η παραπληροφόρηση και η εκτόξευση λάσπης, θα διαγράφονται δίχως δεύτερη σκέψη όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο.