Για επικοινωνία με την πρωτοβουλία, αποστολή κειμένων, φωτογραφιών, κτλ.: anarxikoiargous@gmail.com

1ο Φεστιβάλ Πολιτικού Ντοκυμαντέρ.


ΠΕΜΠΤΗ 29/10 : ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ & ΚΙΝΗΜΑΤΑ
  • 18:00 Leaded/Unleaded: The State Unleashed doc (Indymedia Beirut, 2004, 40 min)
  • 19:00 Η εξέγερση της Oaxaca, doc ( Indymedia, 135 min)
  • 21:30 Paris 2005, doc (Εξάντας)
  • 22:30 Μια κραυγή το Δεκέμβρη, doc Κ. Κολημένος - Π. Καράγιωργας (Mediascope, 2009, Μικρού μήκους)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/10: ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΝΕΡΓΕΙΑ

  • 18:00 Νέα Ευγονική (12 min)
  • 18:30 Our Daily Breed (2005, 92 min) doc (Nikolaus Geyrhalter Filmproduktion)
  • 20:30 Πυρηνικά (μικρού μήκους)
  • 21:00 Darwin's Nightmare (2005, 107 min) doc (Hubert Sauper, Mille er Une Productions)

ΣΑΒΒΑΤΟ 31/10: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

  • 18:00 No Passaran (28 min) doc
  • 18:30 A Place Called Chiapas (1998, 89 min) doc (Nettie Wild, British Columbia Arts Council)
  • 20:30 Spezzano Albanese (David Rappe, 35 min) doc
  • 21:30 La Batalla de Euskalduna (1985 35 min) doc ( J.A. Pascual, Canal 6)
  • 22:00 Κυνήγι Θησαυρού (99 min) doc

ΚΥΡΙΑΚΗ 1/11: ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ - ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

  • 18:00 Dirty Pretty Things (BBC 2002, 97 min) ταινία (Stephen Frears, British Broadcasting Corporation)
  • 20:00 In This World (2002, 88 min) ταινία (Michael Winterbottom, Film Consortium)
  • 22:00 Bridges (SEARAC, 1998, 12 min) doc
  • 22:30 The Visitor (2007, 104 min) ταινία (Thomas McCarthy, Groundswell Productions)

ΔΕΥΤΕΡΑ 2/11: ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

  • 18:00 Workingmen's Death (2005, 122 min) doc (Michael Glawogger, Arte)
  • 20:00 Megacities (1998, 90 min) doc (Michael Glawogger, Fama Film AG)
  • 22:00 The Corporation (2003, 145 min) doc (Mark Achbar, Big Picture Media Corporation)

ΤΡΙΤΗ 3/11: ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ COSMOPOLITAN

  • 19:00 Il Corpo delle Donn (2009, 25 min) doc (Lorella Zanardo)
  • 20:00 Bellissima (L. Visconti, 1951) ταινία
  • 22:00 Masculin fiminin: 15 faits pricis, ταινία (Jean-Luc Godard, Anouchka Films, 1966, 110min)
http://buenaventurasc.blogspot.com/

Λίγα λόγια για το Buena Ventura

Το BuenaVentura είναι ένας ελεύθερος κοινωνικός χώρος στη Θεσσαλονίκη. Λειτουργεί με ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Στόχος του κοινωνικού χώρου είναι να σπάσει τον ολοκληρωτισμό των ρόλων μέσα από την κοινωνικοποίηση των εμπειριών και την ανταλλαγή της γνώσης. Γινόμαστε και δάσκαλοι και μαθητές έξω από το πλαίσιο του επαγγελματισμού και του κέρδους όπως αυτό ορίζεται μέσα από την εμπορική συναλλαγή. Κέρδος μας είναι η ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση και η ελεύθερη ανταλλαγή της.

Πορεία για τη δολοφονία μετανάστη στο Α.Τ. Νίκαιας.


ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΚΑΜΡΑΝ ΑΤΙΦ 25 ΧΡΟΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΞΥΛΟ, ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ, ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΙΚΑΙΑΣ

26 Σεπτέμβρη, 1:30 π.μ., 15 μπάτσοι εισβάλουν σε χαμόσπιτο πακιστανών εργατών, στην Ηλιουπόλεως 82, στη Νίκαια. Ο Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ ξυλοκοπείται μαζί με συγγενείς και συγκατοίκους του και οδηγείται στο Α.Τ. Νίκαιας ως ύποπτος για ξυλοδαρμό ανηλίκου. Ο άγριος ξυλοδαρμός συνεχίζεται. Τον δένουν χειροπόδαρα και τον χτυπούν με γκλομπς. Του κάνουν ηλεκτροσόκ με καλώδια στα χέρια και στα γόνατα.
Ο μηνυτής δεν τον αναγνωρίζει, αποσύρει τη μήνυση και οι μπάτσοι τον αφήνουν ελεύθερο, αφού βάζουν τον αδερφό του να υπογράψει ότι τον παρέλαβε χωρίς ούτε έναν μώλωπα.
Στις 9 Οκτώβρη, ο Μοχάμεντ Καμράν πεθαίνει εξαιτίας της αστυνομικής «περιποίησης» που είχε δεχτεί λίγες μέρες πριν.

Η δημοκρατική φαιδρότητα των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» δεν μπορεί να αποκρύψει ότι η ζωή στον καπιταλισμό δεν αξίζει το ίδιο. Οι σύγχρονοι φυγάδες θεωρούνται αναλώσιμοι για την πιο εντατική εκμετάλλευση και αιματηρή καταστολή.
Ο κάθε Μοχάμεντ στοχοποιείται κάθε μέρα. Στα σύνορα, στα ναρκοπέδια, στις θάλασσες, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στις ουρές για αίτηση ασύλου, στις σκούπες, στα ρατσιστικά πογκρόμ, στις φασιστικές επιθέσεις, στις ακροδεξιές ρητορείες, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Η ρητορεία περί «μεμονωμένων περιστατικών» και «ατυχών συμβάντων» δεν μπορεί να πείσει κανέναν πια, ούτε τους πιο αφελείς. Ιδιαίτερα μετά την περσινή δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Η δημοκρατία δολοφονεί. Η αστυνομική βαρβαρότητα δεν είναι παρά η κατασταλτική έκφραση της κρατικής-καπιταλιστικής βαρβαρότητας: καταπίεση, εκμετάλλευση, υποταγή, θάνατος. Κι αυτό δεν αλλάζει με καμία αλλαγή κυβέρνησης παρά μόνο με την κοινωνική επανάσταση και την έλευση ενός κόσμου ελεύθερου, χωρίς εξουσία.

ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

ΠΟΡΕΙΑ Σάββατο 17 Οκτώβρη, 12:00, Πλ. Δαβάκη (Περιβολάκι) Νίκαια

συντρόφισσες/σύντροφοι
από την συνέλευση εξεγερμένων
Σαλαμίνας, Περάματος, Κερατσινίου,
Δραπετσώνας, Νίκαιας
&
ΡΕΣΑΛΤΟ
αυτοοργανωμένος χώρος
αλληλεγγύης & ρήξης
Λεωφ. Δημοκρατίας 54, Κερατσίνι
(είσοδος από Ερμού 9)
anarxiko-resalto.blogspot.com

Λεωφορείο Β18 από Μενάνδρου-Ομόνοια,
Τρόλευ 21 από Ομόνοια,
Λεωφορεία 820, 851, 852 από Μετρό Αιγάλεω

Αλληλεγγύη στους Ιταλούς Συντρόφους Συλληφθέντες της 13.05.1999

Φίλες και φίλοι,

Η παρακάτω ιστορία ξεκίνησε στη Φλωρεντία στις 13 Μαΐου 1999, μετά από απόφαση των οργανώσεων βάσης να προβούν σε διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά του πολέμου στη Σερβία/Κόσσοβο. Στη διαδήλωση πήραν μέρος χιλιάδες άνθρωποι: εργάτες, φοιτητές, κοινωνικά κινήματα και οργανώσεις βάσης.
Η διαδήλωση κατέληξε μπροστά στο Αμερικανικό Προξενείο για να διαμαρτυρηθεί κατά της τότε διακυβέρνησης Κλίντον, η οποία με τη συμβολή του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, η κυβέρνηση της οποίας ανήκε στον κεντροαριστερό συνασπισμό, βομβάρδιζε τη Σερβία.
Κάποια στιγμή, μπροστά στο Προξενείο, ως απάντηση στην λαϊκή διαμαρτυρία, έκαναν την εμφάνισή τους ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που επετέθησαν με ιδιαίτερα σκληρό και άγριο τρόπο εναντίον των διαδηλωτών, τραυματίζοντάς τους σοβαρά, όπως δείχνουν και οι εικόνες που πρόβαλλε ένα τηλεοπτικό δίκτυο εθνικής εμβέλειας.
Ως συνέπεια της αστυνομικής βίας, 13 διαδηλωτές αναγνωρίστηκαν, καταγγέλθηκαν, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν πρωτοδίκως σε 7 χρόνια κάθειρξη για "ιδιαίτερα ισχυρή αντίσταση κατά της αρχής". Η δικαστική απόφαση κρίθηκε εξαιρετικά αυστηρή, λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι η εισαγγελική πρόταση ήταν για 5 χρόνια. Αυτή η απόφαση, αν τελεσιδικίσει στο Εφετείο, οδηγεί στη φυλακή τους κατηγορούμενους και στο μέλλον, ως “δεδικασμένο”, πάρα πολλούς συντρόφους που αντιστέκονται στον πόλεμο, στην εκμετάλλευση και στη φτώχεια.

Με εκτίμηση στους Έλληνες συντρόφους και φίλους:

Piero Pampaloni εργάτης βιοτεχνίας, 55 ετών
Ivano Pampaloni εργάτης βιοτεχνίας, 53 ετών
Stefano Guidetti εργάτης βιοτεχνίας, 41 ετών
Tommaso Emanueli εργάτης βιοτεχνίας, 41 ετών
Paolo Onorifico εργάτης βιοτεχνίας, 36 ετών
Bruno Paladini εργάτης βιοτεχνίας 53 ετών
Andrea Sorrentino εργάτης βιοτεχνίας, 41 ετών

Γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα έχει βιώσει πάμπολλες παρόμοιες περιπτώσεις, ζητάμε από τους φίλους και συντρόφους Έλληνες την ηθική υποστήριξή τους στους υπόδικους Ιταλούς συντρόφους θέτοντας την υπογραφή τους κάτω από το κείμενο, ως ελάχιστη συμπαράσταση σε μία επαπειλούμενη εξωπραγματική και ιδιαίτερη σκληρή δικαστική απόφαση.

Συλλογή Υπογραφών: http://www.petitiononline.com/13itfi/petition.html

*σημαντική σημείωση:
γράφετε τα στοιχεία σας με λατινικούς χαρακτήρες.

Βιντεο απο τη ληξη της πορειας μπροστα στην Αμερικανικη Πρεσβεια της Φλωρεντιας στις 13.05.1999: http://www.vimeo.com/6926315 ...και την "αντισταση κατα της αρχης"

Καθολική αποχή από τις εκλογές αποφάσισαν οι κάτοικοι του Γραμματικού.

Ισχυρό μήνυμα στέλνει η κοινότητα του Γραμματικού, που αποφάσισε να απέχει από τις εκλογές..

Αντιγράφουμε την είδηση από την Ελευθεροτυπία.

Καθολική αποχή από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου αποφάσισαν οι κάτοικοι του Γραμματικού, σε λαϊκή συνέλευση περίπου χιλίων ατόμων. Και τούτο «ως αγωνιστική, δυναμική και ίσως ακραία αντίδραση στον εμπαιγμό των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας», εκ των οποίων το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τον νόμο 3164/2003 για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην περιοχή και η Νέα Δημοκρατία, παρά τις δεσμεύσεις της, επιχείρησε με τα ΜΑΤ να υλοποιήσει τη δημιουργία του ΧΥΤΑ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων.

Ο πρόεδρος της κοινότητας του Γραμματικού Νίκος Κούκης, στη δική του ανακοίνωση αναφέρει ότι:

* Η απόφαση αποχής από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου είναι μια απόφαση ευθύνης, μια δυναμική ενέργεια, την οποία όλοι οι κάτοικοι του Γραμματικού έχουν υποχρέωση να τηρήσουν, ακόμη κι αν έχουν κάποιες ενστάσεις ή ενδοιασμούς.

* Η αποχή από τις εκλογές δεν επηρεάζει το εκλογικό αποτέλεσμα πανελλαδικά ούτε τροποποιεί τη σειρά εκλογής των βουλευτών στην Περιφέρεια Αττικής.

* Η εν λόγω απόφαση δίνει τη δυνατότητα σε όλο το χωριό να στείλει ένα αγωνιστικό μήνυμα στην αυριανή κυβέρνηση ότι θα είναι απέναντι στην οποιαδήποτε συνέχιση του εγκλήματος δημιουργίας ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.

Επισημαίνοντας ότι «το συμφέρον του τόπου είναι πάνω από την πολιτική και τους πολιτικούς», ο κ. Κούκης προειδοποιεί ότι «όσοι επιχειρήσουν να ψηφίσουν, πρέπει να ξέρουν ότι θα ναρκοθετήσουν, θα σαμποτάρουν και θα ξεπουλήσουν τον αγώνα όλων των κατοίκων».

Ο πρόεδρος της κοινότητας Γραμματικού δεν παρέλειψε να στείλει ευχαριστήριες επιστολές προς τους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο υπόλοιπο Αττικής, για τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των κατοίκων του Γραμματικού κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ.